28/09/2020

Čuvena Pikovana Fasada U Varijanti Oikos Srbija

Zahtevi moderne građevine i tržište koje više ne toleriše ni visoku cenu ni duge rokove, dok u isto vreme insistira na kvalitetu i visokoj estetici, nametnuli su proizvođačima boja vrlo težak zadatak da se prilagode tako kompleksno postavljenim zadacima. U izazovnim vremenima u toku leta 2020. godine, na zahtev projektanta uspeli smo da odgovorimo na nimalo lak, postavljen zadatak da fasada velelepnog zdanja koje decenijama krasi Beograd, ostane u svom izgledu autentične kamene pikovane fasade ali da se obradi Oikos fasadnim programom bez klasičnog pikovanja.

Velikim zalaganjem Oikos Srbija tima a korišćenjem Elastrong Venezia Fine postignut je autentičan izgled originalne fasade ali dodatno unapređen jer su sve loše karakteristike pravog kamena (pucanje, ograničenost game tonova, nemogućnost jednostavne popravke) praktično nestale.

Dobijen je proizvod koji je na bazi elastomera tako da toleriše dilatiranje zida i pojavu pukotina od 1-1,5mm. Ton karta obuhvata 340 tonova što daje ogroman spektar boja i mogućnosti. Dodatno, ovako dobijen proizvod pruža laku odbranu od grafita i drugih oštećenja. Najbitnija razlika u odnosu na tradicionalnu pikovanu fasadu je što sada sa našim rešenjem napokon možete raditi na Stiropor, Stirodur i Kamenoj vuni izolovanim fasadama preko lepka i mrežice. Takođe efekat pikovanog kamena možete dobiti i na aluminijumu, keramici, plastici, staklu i Fundermax panelima.

Sve detalje o ovom proizvodu, načinu nanošenja, potrošnji i naravno ceni možete dobiti u Oikos Srbija salonu u Luci Beograd.

Pogledajte slike Oikos Srbija rešenja na autentičnom objektu u Beogradu.

Obnovljena fasada velelepne vile u Nišu

Biamax – bogatsvo teksture

DRYWALL PAINT na promotivnom popustu